Chronische pijn

Chronisch Pijn Protocol

Wat is chronische pijn?

Pijn is een natuurlijk beschermingsmechanisme van het lichaam. Er is iets niet in orde en daar moet iets aan gedaan worden. Acute pijn heeft meestal een duidelijke oorzaak, bijvoorbeeld een verwonding of infectie. Na een tijdje rust of behandeling van de oorzaak, gaat deze pijn weer over. Pijn kan echter ook chronisch worden. We spreken van chronische pijn, wanneer pijnklachten langer dan 3 maanden blijven bestaan. Er is dan geen één op één relatie (meer) met het oorspronkelijke letsel. Vaak zijn er meerdere redenen waarom de pijn blijft. Dit is in iedere situatie anders. Belangrijk is om inzicht te krijgen in uw persoonlijke situatie.

 

Chronische pijn beïnvloedt - naast het lichamelijke aspect - ook uw relaties, werk, vriendschappen, hobby’s en hoe u de kwaliteit van leven ervaart. De pijn gaat als het ware een eigen leven leiden, met gevolgen voor het dagelijks leven. U gaat bijvoorbeeld bepaalde bewegingen vermijden uit angst voor de pijn, omdat deze als acute pijn blijft aanvoelen. Of u bijt zich juist door de pijn heen, wat bij heftige pijn moeilijk of niet vol te houden is.

 

http://netwerkchronischepijn.nl/patienten/wat-is-chronische-pijn

 

Tijdens de behandeling leert u... 

  • Omgaan met de pijn.
  • Evenwicht te vinden tussen belasting en belastbaarheid.
  • Bewust te worden van uw lichaam en ontspanning. 
  • Controle te krijgen over de pijn.

Het resultaat

   + U begrijpt u lichaam en de pijn. 

   + U krijgt weer grip op de pijn en uw leven. 

   + U kunt zich bewust ontspannen/ lichamelijke spanning verminderen. 

Aanmelden of vragen

Klik hier voor het online formulier. Of bel 020 - 699 0139.

Ik ben zo blij dat ik gekomen ben! Niemand kon mij helpen en kon de pijnen verklaren. Nu weet ik dat er niets ernstigs is en durf ik weer op mijn steeds uitgestelde vakantie te gaan.