Geopend van maandag t/m zaterdag

Telefoon: 020 - 699 0139

gallery/logo blauw
gallery/breedtefoto

Volg ons ook op Facebook! Facebook.nl/oefentherapiebijlmer

gallery/vvocm
gallery/kp
gallery/chronisch pijn
gallery/slaapoefentherapie_logo
gallery/flexchair logo

Specialisaties

 

Binnen de praktijk zijn er enkele specialisaties aanwezig. Hierdoor kunnen we u de beste zorg bieden op deze gebieden. Natuurlijk bent u met andere klachten zoals op de pagina wanneer oefentherappie staan ook van harte welkom. 

 

Chronisch Pijn Protocol 

Vanaf 2012 is Marleen Visser betrokken bij het Netwerk Chronische Pijn. Als pijn langdurig aanwezig is, kan het een eigen leven gaan leiden, met grote gevolgen voor uw dagelijks functioneren. In veel gevallen brengt pijn ook grote onzekerheid met zich mee. U vraagt zich af: hoe moet ik er mee omgaan? Waar doe ik goed aan nu pijn mijn leven lijkt over te nemen? In de behandeling kijken we wat chronische pijn en de gevolgen daarvan voor u betekenen en op welke manier u hiermee anders kunt omgaang. Het uiteindelijke doel is dat u zelf invloed leert uitoefenen op de pijn, beter kunt funcioneren en een betere kwaliteit van leven ervaart. Bij sommige mensen kan door anders met de pijn om te gaan, pijn vermindering bereikt worden. Aangezien iedereen chronische pijn en de gevolgen ervan anders beleeft, maken we een behandeling op maat. Ook de behandelduur wisselt per persoon. De behandeling leert u vaardigheden aan die u helpen bij het omgaan met chronische pijn

 

Uw Oefentherapeut: Marleen Visser

Meer informatie: http://www.netwerkchronischepijn.nl/home/ 

 

Flexchair Oefentherapie (bij rugklachten)

Heeft u ook elke dag een vermoeide, pijnlijke onderrug aan het einde van de werkdag? Is het moeilijk om langdurig in een stoel te zitten om te werken of studeren? Is lopen, opstaan en staan erg pijnlijk? En kan de pijn ook doorstralen naar de billen/ benen? Dan is Flexchair oefentherapie misschien wel iets voor u! Deze therapie vorm is een combinatie tussen training op de Flexchair RBT en Oefentherapie Cesar/Mensendieck. Bij langdurige en terugkerende rugklachten is er vaak sprake van overbelasting van de spieren in de rug. Oefentherapie Cesar/Mensendieck helpt u zich bewust te worden van de oorzaak van deze overbelasting en hoe u dit in de toekomst kan voorkomen of verminderen. Met de Flexchair training gaat u het spierkorset (o.a. buikspieren en rugspieren) versterken om er zo voor te zorgen dat de belastbaarheid verhoogd wordt. Door de belasting op het lichaam te verminderen en de belastbaarheid te verhogen komt de weegschaal in evenwicht en verminderen/verdwijnen de rugklachten. 

 

Uw Oefentherapeut: Maartje van der Wals 

Meer informatie: www.flexchair.nl

 

Slaapoefentherapie

Heeft u moeite met inslapen, doorslapen, wordt u te vroeg wakker of combinaties hiervan? Heeft u slaapritmeproblemen, kunt u moeilijk naar bed gaan of heeft u behoefte aan lang uitslapen? Slaapt u te vaak, te lang of te kort? Heeft u last van vermoeidheidsklachten, overmatige slaperigheid, concentratieproblemen, vergeetachtigheid, een kort lontje, doemdenken, moedeloos gevoel, piekeren? Dan kunt u baat hebben bij behandeling door de Slaapoefentherapeut. Ook bij angsten, depressie, verminderde weerstand, toename van pijnklachten, hoofdpijn of stress kunnen slaapproblemen een rol spelen. Doorgaans wordt u binnen 5 – 10 behandelsessies bewust gemaakt van uw eigen (slaap)gedrag, krijgt u waardevolle adem- en ontspanningsoefeningen, assertiviteitstraining (leer nee zeggen, grenzen stellen) en cognitieve gedragstherapie waardoor u weer positief of neutraal leert te handelen (copingstijl). 

 

Uw Oefentherapeut: Maartje van der Wals 

Meer informatie: www.slaapoefentherapie.nl 

 

 

Flexchair Oefentherapie 
gallery/naamloos 4

Even voorstellen

De oefentherapeuten stellen zich voor! Klik op de foto voor meer informatie. 

Marleen Visser & Maartje van der Wals 

gallery/foto maartje cv