Geopend van maandag t/m zaterdag

Telefoon: 020 - 699 0139

gallery/logo blauw
gallery/breedtefoto

Volg ons ook op Facebook! Facebook.nl/oefentherapiebijlmer

gallery/vvocm
gallery/kp
gallery/chronisch pijn

Wat is oefentherapie Cesar/Mensendieck?

 

Uw rug doet alweer pijn aan het einde van de werkdag, lang computeren zorgt voor pijn in de nek en/of schouders, u houdt van wandelen maar u krijgt regelmatig last van uw knieën of voeten hierbij. Hoe vaak heeft u wel niet gedacht: 'Dat gaat wel weer over'. Of: 'Daar kan ik toch niets aan te doen'.

 

De oefentherapeut kan de oplossing bieden! 

Oefentherapie Cesar/Mensendieck biedt paramedische zorg op het gebied van houding en beweging. Samen met de oefentherapeut gaat u tijdens de behandeling uw dagelijkse activiteiten onder de loep nemen. Op deze manier krijgt u inzicht in uw eigen houding- en bewegingsgewoonten. Vervolgens gaat u samen met de oefentherapeut aan de slag om deze gewoonten waar nodig aan te passen naar gezondere beweeggewoonten en een gezondere leefstijl. Beweeggewoonten die niet steeds voor pijn zorgen als u klaar bent met de werkdag of na het computeren of studeren. Doel is dat klachten stabiliseren, verminderen en waar mogelijk verdwijnen zodat u (weer) kunt bewegen zoals u graag wilt zonder bang te zijn voor pijn. 

Bouwen aan een gezonde toekomst

Anders dan andere therapievormen kijkt de oefentherapeut samen met u niet alleen naar het nu en welke klachten er op dit moment zijn. De oefentherapeut kijkt verder. Uw klachten komen ergens vandaan. De oefentherapeut heeft een holistische kijk. Dit betekent dat de oefentherapeut niet alleen kijkt naar het lichaamsdeel dat bijvoorbeeld pijn geeft, maar verder naar het hele lichaam en het mentale deel. Waar komt het vandaan? Wat houdt het in stand? Wat kan er aangepast worden waardoor het in de toekomst niet meer terug komt? Zo gaat u samen met de oefentherapeut naar uw lichaamshouding kijken, uw dagelijkse activiteiten, manier van bewegen maar ook waarom u beweegt zoals u nu doet.Het doel is om u een gezondere leefstijl aan te bieden waarbij plezier in het bewegen voorop staat en u met zo min mogelijk beperking uw dagelijkse activiteiten kan ondernemen. 

 

Persoonlijke begeleiding

De oefentherapeut is uw persoonlijke beweegcoach. Met behulp van oefeningen op maat, leert u anders bewegen, gezondere beweeggewoonten en een gezondere leefstijl. De oefentherapeut kijkt en luistert naar u en uw persoonlijke wensen zijn erg belangrijk. Ook wordt er veel aandacht besteed aan uw dagelijkse activiteiten, zoals het huishouden, sport, werk en hobby. De oefeningen die gegeven worden, zijn goed uit te voeren bij deze dagelijkse handelingen. In het begin zult u tijd moeten vrijmaken om te oefenen. Het streven is dat u thuis ongeveer een kwartier per oefensessie bezig bent. Later in de behandeling krijgt u oefeningen die eenvoudig te doen zijn tijdens uw dagelijkse handelingen. Op deze manier wordt de belasting van het oefenen zo laag mogelijk gehouden.

oefeningen op maat, leert u anders bewegen, gezondere beweeggewoonten en een gezondere leefstijl. De oefentherapeut kijkt en luistert naar u en uw persoonlijke wensen zijn erg belangrijk. Ook wordt er veel aandacht besteed aan uw dagelijkse activiteiten, zoals het huishouden, sport, werk en hobby. De oefeningen die gegeven worden zijn goed uit te voeren bij deze dagelijkse handelingen. In het begin zult u tijd moeten vrijmaken om te oefenen. Het streven is dat u thuis ongeveer een kwartier per oefensessie bezig bent. Later in de behandeling krijgt u oefeningen die eenvoudig te doen zijn tijdens uw dagelijkse handelingen. Op deze manier wordt de belasting van het oefenen zo laag mogelijk gehouden.

gallery/baby-72224_640
gallery/slaapoefentherapie_logo
gallery/flexchair logo